Samenwerking met toekomstige bewoners: het ontwerp van gemeenschappelijke wonen in De Hofjes

In De Hofjes, gelegen in Volgerlanden, Hendrik Ido Ambacht, zijn we druk bezig met het ontwerp van een nieuw en uniek appartementencomplex. Wat dit project extra bijzonder maakt, is de actieve betrokkenheid van geïnteresseerde en hopelijk ook toekomstige bewoners bij de inrichting van de gemeenschappelijke woonvorm. We organiseren ateliersessies waarbij mensen hun ideeën kunnen delen. Zo zorgen we ook voor een sterke band tussen de toekomstige bewoners nog voor de eerste steen is gelegd.

Samenwerking met toekomstige bewoners

We betrekken toekomstige bewoners al vroeg in het ontwerpproces. Bewoners weten zelf het beste hoe ze in de toekomst willen wonen en samen leven met hun buren. In ateliersessies bespreken we samen kernwaarden van samenleven, woningplattegronden en de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes.

Een nieuwe aanpak voor Trivire

Voor Trivire is deze vroege betrokkenheid van bewoners nieuw. Na drie avonden kunnen we zeggen dat deze samenwerking vooral heel leuk en waardevol is. Zowel onze huurders als andere geïnteresseerden waarderen het enorm dat ze nu al kunnen meedenken en hun stem kunnen laten horen.

Keuzes maken met de bewoner als uitgangspunt

Hoewel het projectteam van Trivire de uiteindelijke beslissingen neemt, staan de wensen van de toekomstige bewoners centraal. Door hen vroeg te betrekken, weten we beter wat zij belangrijk vinden voor hun nieuwe thuis in De Hofjes. Zo wordt het appartementencomplex niet alleen technisch en esthetisch goed, maar ook echt een thuis voor de mensen die er gaan wonen.

Interesse

In het najaar organiseren we nieuwe ateliersessies. Als u interesse heeft, stuur dan een e-mail naar Elise Brouwer (e.brouwer@trivire.nl). We houden u op de hoogte en indien mogelijk nodigen u uit voor een ateliersessie.