Pizza party Eisingahof: niet koken maar vieren!

Op een warme dinsdagavond, 7 mei 2024, werden de bewoners van het Eisingahof in Dordrecht getrakteerd op een Pizza Party: niet koken maar vieren! De aanleiding, het Eisingahof heeft de titel van ‘Schoonste buurt van Dordrecht’ gewonnen en dat moest gevierd worden. Samen met  Gemeente Dordrecht sloegen we de handen ineen om de bewoners te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. En hoe vier je zo’n prestatie beter dan met pizza?

De ‘Schoonste buurt van Dordrecht’

In februari dit jaar won het Eisingahof de zesde ronde van de ‘Schoonste buurt van Dordrecht’. De bewoners hielden 24 dagen achter elkaar de straat rondom de containers schoon. Alle bewoners hebben meegewerkt aan dit resultaat maar speciale dank gaat uit naar de ‘containeradaptanten’ bewoners die zich tijdens deze periode extra hebben ingezet om dit resultaat te behalen.

Pizza party: niet koken maar vieren!

Om dit mooie resultaat te vieren hebben wij samen met de Gemeente Dordrecht een pizza party georganiseerd en het resultaat mag er zijn. Een opkomst van maar liefst 50% van de bewoners. Persoonlijke uitnodigingen, flyers en zelfs deur-aan-deur bezoeken zorgden ervoor dat bijna de helft van de bewoners aanwezig was.

Het hoogtepunt van de avond waren niet alleen de pizza’s, maar de gesprekken die plaatsvonden tussen bewoners, professionals en vertegenwoordigers van de gemeente.  Zo werden er ideeën uitgewisseld over hoe we dit resultaat kunnen vasthouden maar er was ook ruimte voor verbinding en gezellige gesprekken. 

Een voldaan gevoel

Met een voldaan gevoel en een volle maag kijken we terug op een geslaagde avond. Er zijn mooie gesprekken gevoerd en nu is het de kunst om de wijk ook schoon te houden. Binnenkort gaan wij met de containeradaptanten in gesprek om te kijken hoe het nu gaat en wat we nog meer kunnen doen om de wijk schoon te houden.