Een garage of berging huren

In een aantal wijken in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuurt Trivire garages, losse parkeerplaatsen, carports en bergingen.

Veel gevraagd over Een garage of berging huren

Hoe kan ik mij inschrijven voor het huren of kopen van garages, carports en bergingen bij Trivire?

Algemeen

In een aantal wijken in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuurt Trivire garages, losse parkeerplaatsen, carports en bergingen. Voor garages, parkeerplaatsen en carports gelden de volgende regels:

 • U kunt zich inschrijven met het

  Formulier Garages/berging e.d.

 • Huurders van Trivire krijgen voorrang;
 • U mag geen huurachterstand hebben;
 • U gebruikt de garage voor uw auto, tenzij u iets anders afspreekt met Trivire;
 • In de garages mag u niet sleutelen aan auto's of andere motorvoertuigen;
 • Garages die onder een woongebouw liggen, zijn in principe bestemd voor de bewoners van dat gebouw. Trivire wijst de garages toe in volgorde van inschrijving;
 • Pas als er voor een vrijkomende garage geen kandidaten zijn die een woning huren bij Trivire, komen andere ingeschreven kandidaten in aanmerking voor de garage;
 • Als u geen huurder bent en een garage wilt huren, moet u 21% btw betalen over de huur;
 • Als de garage die u gaat huren niet bij of nabij uw woongebouw ligt, moet u 21% btw betalen over de huur.

In een aantal wijken verkoopt Trivire ook garages. De volgende garages worden door Trivire verkocht:

Dordrecht


Crabbehof

 • Garages Henri Polakstraat en Abraham Kuyperweg

Sterrenburg

 • Garages Kleine Beerstraat, Leeuwstraat en Noorderkroonstraat

Kan ik via Trivire een stalling/oplaadplek voor mijn scootmobiel huren?

Algemeen

U vraagt eerst aan Trivire of er ruimte is om uw scootmobiel ergens op te kunnen laden. Dit mag namelijk niet overal. U kunt een aanvraag doen via Aanvraagformulier scootmobiel plek

Nadat u een plek heeft aangewezen gekregen, kunt u via de Wmo vragen of zij een oplaadpunt willen maken. Als de stroom van het oplaadpunt van de algemene stroom van het gebouw komt, moet u betalen voor de stroom van het opladen. U krijgt hiervoor een formulier toegestuurd van Trivire die u getekend retour moet zenden.

Hoe lang duurt het voordat ik een garage, berging of stortkokerruimte aangeboden krijg?

Algemeen

Daar kunnen wij helaas niets over zeggen. We weten niet van te voren welke garages of bergingen er worden opgezegd. Wel kunnen wij natuurlijk voor u kijken of u op onze wachtlijst staat. Wanneer wij u een garage of berging kunnen aanbieden nemen we contact met u op.

We kunnen ook niet precies zeggen op welke plek u op de wachtlijst staat. Huurders van Trivire hebben namelijk altijd voorrang op niet-huurders, ook al staan niet-huurders minder lang ingeschreven. Huurders in het woongebouw waar de garage deel van uitmaakt, hebben ook voorrang op huurders die in een ander woongebouw wonen. Als u geen huurder bent van Trivire kan uw plek op de wachtlijst dus veranderen, doordat huurders van Trivire zich inschrijven voor een berging of garage.

Wat is de huurprijs van een garage?

Algemeen

De netto huurprijs van een garage ligt ongeveer tussen € 55 en € 85 exclusief BTW. Niet-huurders van Trivire betalen 21% BTW over de huurprijs. Huurders van Trivire die een garage huren binnen ongeveer 100 meter van hun woongebouw betalen geen BTW.

Ik ben geen huurder van Trivire, kan ik een garage huren?

Algemeen

Ja, maar alleen wanneer er geen huurders zijn die een garage willen huren. In dat geval bieden wij de garage aan niet-huurders aan.

Wanneer krijg ik de sleutels van mijn garage/parkeerruimte?

Algemeen

Wanneer de garage/parkeerplaats/berging leeg is, krijgt u de sleutels meteen mee na het tekenen van de huurovereenkomst en het betalen van de eerste verhuurnota. Het kan ook zijn dat de ruimte nog niet beschikbaar is. Dan krijgt u de sleutel zo snel mogelijk van ons. In ieder geval op of voor de dag dat uw huurovereenkomst ingaat.

Kan ik via Trivire een plek voor een oplaadbare, elektrische fiets huren?

Algemeen

U vraagt eerst aan Trivire of er ruimte is om uw elektrische fiets ergens op te kunnen laden. Dit mag namelijk niet overal. U kunt een aanvraag doen via Aanvragen oplaadpunt elektrische fiets

Als de stroom van het oplaadpunt van de algemene stroom van het gebouw komt, moet u betalen voor de stroom van het opladen. U krijgt hiervoor een formulier toegestuurd van Trivire die u getekend retour moet zenden.

Hoe kom ik aan een (extra) afstandsbediening voor mijn parkeerplaats?

Algemeen

Huurders van een parkeervoorziening met afstandsbediening krijgen standaard 1 afstandsbediening. Als deze kapot is, kunt u deze omruilen voor een nieuwe afstandsbediening. U kunt hiervoor een reparatieverzoek indienen. Als u een extra afstandbediening wilt, kan dat tegen een borgbetaling van € 100,-. U kunt maximaal 1 extra afstandsbediening aanvragen. Bij het kwijtraken van de afstandsbediening krijgt u het borgbedrag niet terug.

De afstandsbediening van mijn garage is kapot. Hoe kom ik aan een nieuwe?

Algemeen

Belt u hiervoor ons Klant Contact Centrum op 078 633 16 00. U kunt uw kapotte afstandsbediening dan op afspraak omruilen voor een nieuwe. Wilt u een extra afstandsbediening, dan betaalt u € 100,-- borg. U kunt maximaal 1 extra afstandsbediening aanvragen. Raakt u deze kwijt, dan krijgt u het borgbedrag niet terug.

Krijg ik als huurder voorrang op het huren van een garage of berging?

Algemeen

Ja, huurders van Trivire krijgen hierbij voorrang op niet-huurders.

Mag ik mijn garage of berging ook gebruiken als hobbyruimte?

Algemeen

Nee, dit is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan om te sleutelen aan uw auto in de garage.

Is er elektriciteit in een garage?

Algemeen

Er is geen elektra aanwezig in garages en het is ook niet toegestaan dit aan te leggen.

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Algemeen

Nee, dat mag niet. Garages zijn bedoeld voor het stallen van uw auto, maar het is meestal wel toegestaan er goederen op te slaan die geen brand- of ontploffingsgevaar opleveren of aan bederf onderhevig zijn. Het is niet toegestaan om aan uw auto te sleutelen in de garage of om de garage als bedrijfsruimte te gebruiken. Wilt u een bedrijfsruimte huren? Kijkt u dan Aanbod welke ruimten er op dit moment beschikbaar zijn. En wilt u zich meteen inschrijven voor een bedrijfsruimte? Vult u dan het formulier Bedrijfsruimte in.