Energielabels

Bij Trivire werken we hard aan het verduurzamen van onze woningen, ook wel de energetische kwaliteit van de woning. De energetische kwaliteit wordt vastgelegd in een energielabel.  De energetische kwaliteit zegt iets over te verwachten energieverbruik. Hoe lager uw energielabel, hoe energiezuiniger uw woning is. Als voorbeeld: energielabel A is een laag label en energielabel G is juist een hoog label. 

Op dit moment doen wij er alles aan om onze woningen te verduurzamen en naar een lager energielabel te brengen. Daarbij pakken we de woningen met de hoogste energielabels (E/F/G-labels) als eerste aan. Ons doel is dat al onze woningen voor 2024 samen een gemiddeld energielabel B  hebben. 

Veel gevraagd over Energielabels

Waar worden de Energie-Index en het Energielabel voor gebruikt?

Algemeen

Beiden geven een beeld van hoe energiezuinig een woning is op basis van eigenschappen van de woning (bijvoorbeeld de mate van isolatie van het dak, gevel en vloer) en standaard normeringen m.b.t. het gebruik van de woning (bijvoorbeeld: aantal bewoners per m2 en binnentemperaturen).

Ze zijn mede bepalend voor het aantal huurpunten van uw woning. De huurpunten worden ook berekend op basis van andere zaken, zoals oppervlakte en de WOZ-waarde van de woning.

Tijdens de inspectie voor een nieuw energielabel is geconstateerd dat mijn badkamer, keuken en/of toilet slecht is. Krijg ik nu een nieuwe?

Algemeen

Dit is niet automatisch het geval. We bekijken alle resultaten van de inspecties en dit geeft ons inzicht voor het inplannen van planmatig onderhoud.

Wat doet Trivire met de uitkomsten van de inspecties om nieuwe energielabels vast te stellen?

Algemeen

Trivire beoordeelt de uitkomsten en als het noodzakelijk is, plannen wij werkzaamheden in op onze planmatige begroting.

Mijn energielabel gaat omlaag en daardoor het aantal punten van mijn woningwaardering. Gaat mijn huur nu ook omlaag?

Algemeen

Dit is niet automatisch het geval. Wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met onze afdeling Huurservice via telefoonnummer 078 633 16 00.

Tijdens het vaststellen van een nieuw energielabel is een acute, onveilige situatie geconstateerd. Wat nu?

Algemeen

Als de inspecteur een acute, onveilige situatie constateert, neemt hij direct contact op met Trivire. Trivire stuurt een onderhoudsbedrijf langs om de onveilige situatie te verhelpen. Als de onveilige situatie door u is veroorzaakt, zijn de kosten voor u.

Wat is een energielabel?

Algemeen

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Hierbij staat label A+++ voor zeer energiezuinig en label G voor energie-onzuinig.

Moet ik als huurder zelf voor een energielabel zorgen?

Algemeen

Nee, dit is de verantwoordelijkheid van Trivire.